Week van de Liefde

8 februari 2021

Het is de week van de Liefde!

Deze hele week posten we hier activiteiten waarmee je het onderwerp relaties, seksualiteit en liefde onder de aandacht van je leerlingen kunt brengen. Doe jij mee?

 

Maandag:

Tadaa….sinds december hebben we een tof insta-account: happy.beloved. Hier kunnen jongeren betrouwbare info, verhalen en ervaringen horen van andere christelijke jongeren over relaties en seksualiteit. Het is alleen voor jongeren tot 24 jaar. Om de veiligheid te borgen hebben we er een besloten groep van gemaakt. Dit betekent dat jongeren ons niet zo makkelijk kunnen vinden. We weten dat veel jongeren, juist ook in deze corona-tijd, behoefte hebben aan betrouwbare informatie over seksualiteit en relaties. Attendeer jij ze op deze community? Dan blijven -of worden;-)- ze hopelijk allemaal een Happy.Beloved!

Je kunt deze uitnodiging delen!

Dinsdag:

Film tip: I Still Believe nu op Netflix:

Uitgesproken christelijke films slaan niet vaak aan bij het grote publiek. Dat zo’n film een landelijke bioscooprelease krijgt is zeldzaam. Er bestaan echter uitzonderingen: vanaf nu is de romantische (muziek)biografie I Still Believe op Netflix te zien. De film vertelt het waargebeurde verhaal over de relatie tussen beginnend zanger Jeremy Camp (KJ Apa) en studiegenoot Melissa (Britt Robertson). Tijdens een concert valt Jeremy als een blok voor haar. Alles lijkt goed te gaan tot Melissa kanker blijkt te hebben.

Zie hier voor meer info.

Stuur deze film door naar je leerlingen met de volgende opdracht:

1. Beschrijf kort waar de film over gaat.

2. Hoe zou je de relatie tussen Jermey en Melissa omschrijven?

3. Zou jij hetzelfde hebben gedaan als je Jeremy/Melissa was? Waarom wel/niet?

4. Wat maakt deze film voor veel mensen hoopvol?

Woensdag

‘Jaag naar de liefde’. Hoe kun jij vandaag je liefde tonen? Bedenk een lieve actie voor je vriend(in), moeder of opa. Het mag alles zijn. Een briefje, een omhelzing. #liefde

 

Donderdag

Zoek een rustig plekje op. Luister naar het liedje ‘You Say’ van Lauren Diagle en sta even stil bij die prachtige woorden dat je geliefd bent!

 

Vrijdag

Zondag is het Valentijdsdag: de dag van de liefde! En die liefde willen we verspreiden! Als jij meedoet maak je kans op deze mooie ringen.

(Deze winactie is alleen voor onze volgers, heb je vrienden of vriendinnen die ook mee willen doen? Nodig ze dan uit om ons ook te volgen!)