Escaperoom Uitbuiting en Exposen

Een educatieve escaperoom voor jongeren van 12-18 jaar op het V(S)O over sextortion, seksuele uitbuiting en afhankelijkheidsrelaties

Deze educatieve escaperoom is een follow-up op de escaperoom ‘Het stopt bij jou!’ rondom het thema shame-sexting. Zie hier voor meer informatie over deze escaperoom.

Maar liefst vier op de tien middelbare scholen in Nederland geven aan met vormen van seksuele uitbuiting te maken te krijgen. Seksuele uitbuiting is in Nederland de meest voorkomende vorm van mensenhandel. Per jaar zijn er bijna 3.000 slachtoffers. Nederlandse meisjes vormen een grote groep Zij komen echter het minst in beeld, slechts 11 procent wordt als slachtoffer van seksuele uitbuiting herkend. Zij krijgen zo dus niet de bescherming die zij nodig hebben.

De pooier weet dat wat hij doet strafbaar is. Daarom doet hij alles om te voorkomen dat het meisje met iemand gaat praten. Pooiers zetten pubers onder druk door dreigen en chanteren. Ze zorgen dat het slachtoffer minder contact heeft met ouders, verzorgers, vrienden en vriendinnen.

WIS Educatie vindt het belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed. Daarom is in 2020 deze escaperoom ontwikkeld. Voorafgaand aan de ontwikkeling van deze escaperoom is er gesproken met hulpverleners van meisjes die het slachtoffer zijn geworden van mensenhandel en is er onderzoek gedaan. Het verhaal van shame-sexting het stopt bij jou, krijgt een vervolg in deze escaperoom.

Doel
Jongeren kunnen signalen van seksuele uitbuiting en grensoverschrijdende gedrag binnen relaties benoemen en herkennen en weten hoe daarmee om te gaan in het belang van het slachtoffer.

Duur: 1 Lesuur (50-60 min)

Kosten: € 200

Boek hier de escaperoom Er is altijd wel iemand online…