Nieuwsoverzicht

Jubileum

2010-2020 | van 500 -> 38.000 leerlingen WiS bestaat 10 jaar. Begin oktober hebben we hier bij stilgestaan door een werkconferentie met alle coördinatoren seksuele vorming van samenwerkende scholen in Houten. Op een prachtige locatie bij van der Valk hield Dr. Elsbeth Visser een heldere lezing over hoe je als school kunt werken aan persoonsvorming… Lees meer »

Challenge #NLmediawijs2020

Uit veel aanvragen zijn vijf projecten geselcteerd, waarvan één project van ons! We zijn ontzettend blij en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. Doel van het project is om jongeren zélf een stem te geven in deze corona-tijd. Hou ons in de gaten! #NLmediawijs2020

Corona

In verband met het coronavirus heeft WiS ál haar activiteiten (tot iig juni) op de scholen stop gezet. Meer dan 90 escaperooms zijn afgezegd en een tiental trainingen en ouderavonden zijn geannuleerd. We doen er als team álles aan om verdere verspreiding te voorkomen. We werken thuis hard door aan nieuwe projecten, updates en ondersteunen… Lees meer »

Effectieve en goed onderbouwde interventies

Effectieve en goed onderbouwde interventies: bij Weerbaar in Seksualiteit worden we daar heel blij van. Werkt de door uw gekozen aanpak? Heeft uw les of workshop het gewenste effect? Heeft u het gevoel dat u niet bereikt wat u zou willen bereiken? Wij kunnen u ondersteunen in het proces van evalueren en (door) ontwikkeling. Met… Lees meer »

Kaartspel ‘Seksualiteit: hoe dan’ – gezocht docenten try-out

NIEUW- KAARTSPEL ‘SEKSUALITEIT: HOE DAN’ over NORMEN en WAARDEN WiS is voortdurend in ontwikkeling en zoekt naar manieren om jullie, docenten, te ondersteunen. Er is een nieuw kaartspel ‘Hoe dan’ ontwikkeld. Dit kaartspel helpt leerlingen zicht te krijgen op de eigen normen en waarden over seksualiteit (klas 3) en hierover met elkaar in gesprek te… Lees meer »