Nieuwsoverzicht

Overzicht 2023: Wow

Wow…Als je gewoon hard aan het werk bent, vergeet je wel eens de omvang, impact en het bereik van wat je doet. Maar als we dan nu achterom kijken naar 2023, dan worden we er gewoon stil van. Vrolijk. En vooral dankbaar. Want wát is het machtig werk wat we mogen doen. Dagelijks in gesprek… Lees meer »

Offline | Met onze hoofd in de wolken…

Van 8 Juli tot en met 15 Augustus is WiSEducatie deze zomer dicht. Offline. Niet bereikbaar. Lopen we met onze hoofd in de wolken. Doen we nieuwe inspiratie op, rusten we uit… om na de vakantie weer met volle en nieuwe energie al ons leuke werk op te pakken.   En leuk is het met… Lees meer »

Als je groeit mag je delen…

Mensenhandel. Het werk van Wiseducatie is eruit ontstaan. Door ons toenmalige werk met slachtoffers van mensenhandel zagen we hoe ongelooflijk krachtig en preventief het werkt om juist de gezonde en positieve seksuele ontwikkeling van jongeren te stimuleren. En als je werk dan groeit, hoe mooi is het dan om hiervan te delen?! We voelen ons… Lees meer »

Gedaan in 2021

38.132      Leerlingen bereikt met leermiddelen (leerlijnen seksuele vorming) 4.440        Leerlingen ontmoet in fysiek face-to-face contact (educatieve escaperoom shame-sexting) 222           Klassen 293           Ouders voorgelicht (seksuele opvoeding) 21             Teams getraind (seksuele vorming) 402           Docenten getraind… Lees meer »

Week van de Liefde

Het is de week van de Liefde! Deze hele week posten we hier activiteiten waarmee je het onderwerp relaties, seksualiteit en liefde onder de aandacht van je leerlingen kunt brengen. Doe jij mee?   Maandag: Tadaa….sinds december hebben we een tof insta-account: happy.beloved. Hier kunnen jongeren betrouwbare info, verhalen en ervaringen horen van andere christelijke… Lees meer »

Bereikt in 2020

Ondanks de intense en hectische periode in verband met COVID hebben we het afgelopen jaar ontzettend veel werk kunnen verzetten. We voelen ons bevoorrecht te mogen werken met al die professionele docenten, betrokken onderwijsinstellingen en inspirerende jongeren. 2020 op een rijtje: 3.615 jongeren bereikt in face-to-face contact met interventies op het V(S)O 33.427 jongeren bereikt… Lees meer »

Jubileum

2010-2020 | van 500 -> 38.000 leerlingen WiS bestaat 10 jaar. Begin oktober hebben we hier bij stilgestaan door een werkconferentie met alle coördinatoren seksuele vorming van samenwerkende scholen in Houten. Op een prachtige locatie bij van der Valk hield Dr. Elsbeth Visser een heldere lezing over hoe je als school kunt werken aan persoonsvorming… Lees meer »

Challenge #NLmediawijs2020

Uit veel aanvragen zijn vijf projecten geselcteerd, waarvan één project van ons! We zijn ontzettend blij en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. Doel van het project is om jongeren zélf een stem te geven in deze corona-tijd. Hou ons in de gaten! #NLmediawijs2020

Corona

In verband met het coronavirus heeft WiS ál haar activiteiten (tot iig juni) op de scholen stop gezet. Meer dan 90 escaperooms zijn afgezegd en een tiental trainingen en ouderavonden zijn geannuleerd. We doen er als team álles aan om verdere verspreiding te voorkomen. We werken thuis hard door aan nieuwe projecten, updates en ondersteunen… Lees meer »

Effectieve en goed onderbouwde interventies

Effectieve en goed onderbouwde interventies: bij Weerbaar in Seksualiteit worden we daar heel blij van. Werkt de door uw gekozen aanpak? Heeft uw les of workshop het gewenste effect? Heeft u het gevoel dat u niet bereikt wat u zou willen bereiken? Wij kunnen u ondersteunen in het proces van evalueren en (door) ontwikkeling. Met… Lees meer »

Kaartspel ‘Seksualiteit: hoe dan’ – gezocht docenten try-out

NIEUW- KAARTSPEL ‘SEKSUALITEIT: HOE DAN’ over NORMEN en WAARDEN WiS is voortdurend in ontwikkeling en zoekt naar manieren om jullie, docenten, te ondersteunen. Er is een nieuw kaartspel ‘Hoe dan’ ontwikkeld. Dit kaartspel helpt leerlingen zicht te krijgen op de eigen normen en waarden over seksualiteit (klas 3) en hierover met elkaar in gesprek te… Lees meer »